Internationale conferentie 15-16-17 mei 2019 Kortrijk

Meer veerkracht na conflict


Conflicten nemen vele gedaantes aan. Ze zuigen energie en kunnen het samenwerken en leren grondig verstoren. Wie echt aan de slag gaat met het conflict, leert bij en wordt veerkrachtiger. Herstelgericht werken reikt tools aan om conflicten duurzaam aan te pakken.
Van bemiddelingspraktijken begin jaren 90 tot recentelijk het nieuw decreet jeugdrecht, hergo op school, herstel in de gevangenis; Vlaanderen is pionier op het terrein van herstel. Intussen raakte deze beweging ook zichtbaar buiten onze grenzen. Dit gaf Ligand de kans zich ter verbinden met een internationaal netwerk. Het bouwde onder meer een partnerschap met het Amerikaanse International Institute for Restorative Practices (IIRP) dat elk jaar twee wereldconferenties organiseert. Dit jaar komt IIRP van 15 tot 17 mei 2019 naar Kortrijk. Focus van dit evenement is ‘Community Well-being and Resilience.’

Voor deze editie is Ligand gastorganisatie. Door hieraan mee te werken, wil de organisatie de vele actoren in Vlaanderen uit de sectoren onderwijs, justitie en welzijn bijeen brengen om te leren van mekaar en van zij die elders in de wereld met hetzelfde bezig zijn. Ben je al jaren vertrouwd met deze filosofie, of is herstel helemaal nieuw voor jou? Dit is een unieke kans. Mis ze niet! Klik hier voor voor meer info of om je in te schrijven